pondělí 29. srpna 2011

Mrkvový krém se špenátem

Odkoukala jsem od známého v Amsterdamu, upravila si dle svého. Když vyměníte koření, taky si uděláte vlastní variantu.
Na hrnec polévky:
  • 10 středních mrkví
  • 1 cibuli
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 225 g listového špenátu (množství je určeno podle polovičního balení mraženého Bonduelle)
  • sůl, pepř
  • litr - 1,5 l vývaru
  • lžičku kari, lžičku arabského koření, půl lžičky zázvoru
  • čerstvé oregáno
V hrnci rozehřejte olivový olej. Cibuli (umytou, oloupanou, nakrájenou na kostičky) na něm nechte zesklovatět (tj. smažte asi 2 minuty za stálého míchání). Přidejte mrkev (očištěnou) nakrájenou na cca 3 mm široká kolečka. Restujte na oleji za stálého míchání ještě asi 2 minuty. Zalijte vývarem - kdo má radši husté krémy, dá litr, kdo méně husté, nalije litr a půl. (Poctivý vývar můžete nahradit teplou vodou a příslušným množstvím kostiček...)
Povařte 20 minut, sundejte hrnec z ohně a tyčovým mixérem mrkev rozmixujte. Přidejte špenát, koření, 5 minut povařte. Před podáváním můžete ještě dochutit čerstvými bylinkami.

Dobré a stylové!
Dobrou chuť a dejte vědět, jak se vám povedla!


Žádné komentáře:

Okomentovat