Pro dvě osoby budete potřebovat:
- 1 střední cibuli
- 3 stroužky česneku
- 1 - 2 feferonky (čerstvé)
- 2 lžíce olivového oleje
- půl kila rajčat
- hrst čerstvé petrželky
- sůl, pepř
- čerstvé bylinky (bazalku) na posypání, příp. sýr k podávání
- špagety uvařené dle běžných zvyklostí
Uvařte cca 1,5 litru vody. Zalijte jí rajčata v misce, až trochu vychladne, rajčata oloupejte a nakrájejte je na kostičky. Cibuli oloupejte, umyjte a nakrájejte nadrobno. Česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Feferonky umyjte a nakrájejte na tenká kolečka. Na větší/hlubší pánvi rozehřejte olivový olej. Osmahněte cibulku asi 1 minutu, přidejte feferonky a česnek a smažte další dvě minuty. Přihoďte nakrájená rajčata, promíchejte a nechejte vařit asi 10 minut, dokud se neodpaří většina vody z rajčat. Nakonec přidejte nasekanou petrželku, osolte, opepřete, promíchejte. Podávejte s čerstvě nasekanou bazalkou a parmezánem.
Dobrou chuť a dejte vědět, jak se povedly!
Žádné komentáře:
Okomentovat