neděle 28. srpna 2011

Špagety Arrabiata

Omáčka je ideální do horkých letních dní, které byly v uplynulém týdnu, a které už letos asi nepřijdou. V létě se u ní vypotíte; v zimě by vás naopak mohla zahřát. Je totiž extra pálivááááááá.
Pro dvě osoby budete potřebovat:
  • 1 střední cibuli
  • 3 stroužky česneku
  • 1 - 2 feferonky (čerstvé)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • půl kila rajčat
  • hrst čerstvé petrželky
  • sůl, pepř
  • čerstvé bylinky (bazalku) na posypání, příp. sýr k podávání
  • špagety uvařené dle běžných zvyklostí
Uvařte cca 1,5 litru vody. Zalijte jí rajčata v misce, až trochu vychladne, rajčata oloupejte a nakrájejte je na kostičky. Cibuli oloupejte, umyjte a nakrájejte nadrobno. Česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Feferonky umyjte a nakrájejte na tenká kolečka. Na větší/hlubší pánvi rozehřejte olivový olej. Osmahněte cibulku asi 1 minutu, přidejte feferonky a česnek a smažte další dvě minuty. Přihoďte nakrájená rajčata, promíchejte a nechejte vařit asi 10 minut, dokud se neodpaří většina vody z rajčat. Nakonec přidejte nasekanou petrželku, osolte, opepřete, promíchejte. Podávejte s čerstvě nasekanou bazalkou a parmezánem.

Dobrou chuť a dejte vědět, jak se povedly!



Žádné komentáře:

Okomentovat