Pro dvě osoby:
- 2 velké brambory
- sůl, kmín
- 2 - 4 lžičky olivového oleje
- 100 g slaniny na plátky
- 2 klasy cukrové kukuřice
- na dresing:
- 4 lžíce zakysané smetany
- 2 - 4 stroužky česneku
- sůl, pepř
- půl hrsti čerstvých bylinek (oregáno, majoránka)
Brambory dobře umyjte, vydrbejte a podélně rozkrojte napůl. Dejte na plech/pekáček rozkrojenou plochou nahoru, potřete olivových olejem, osolte a okmínujte. Strčte do trouby a hodinu pečte.
Kukuřice se bude vařit 15 minut a nejezte ji úplně horkou hned po vylovení z vody - podle toho načasujte její přípravu. Dejte vařit vodu do hrnce, klasy umyjte, vložte do vařící vody a 15 minut vařte. (Když si ukradnete kukuřici z pole, bude se vařit o dost déle.)
Plátky slaniny rozkrájejte napůl a na pánvičce bez oleje osmahněte z každé strany do barevného odstínu, který se vám líbí.
Na omáčku promíchejte všechny přísady (česnek prolisujte nebo nastrouhejte nadrobno), osolte a opepřete podle chuti.
Ať vám chutná tak jako mně!
Žádné komentáře:
Okomentovat