úterý 12. července 2011

Pečená brambora se zakysanou smetanou a vařenou kukuřicí

Samý dobrý věci! Vegetariáni si odpustí slaninu (já si ji neodpustím, však mě už znáte) a kojící matky nebudou kořenit - pošmáknem si všichni!
Pro dvě osoby:
  • 2 velké brambory
  • sůl, kmín
  • 2 - 4 lžičky olivového oleje
  • 100 g slaniny na plátky
  • 2 klasy cukrové kukuřice
  • na dresing:
    • 4 lžíce zakysané smetany 
    • 2 - 4 stroužky česneku
    • sůl, pepř
    • půl hrsti čerstvých bylinek (oregáno, majoránka)
Předehřejte troubu na 180°.
Brambory dobře umyjte, vydrbejte a podélně rozkrojte napůl. Dejte na plech/pekáček rozkrojenou plochou nahoru, potřete olivových olejem, osolte a okmínujte. Strčte do trouby a hodinu pečte.
Kukuřice se bude vařit 15 minut a nejezte ji úplně horkou hned po vylovení z vody - podle toho načasujte její přípravu. Dejte vařit vodu do hrnce, klasy umyjte, vložte do vařící vody a 15 minut vařte. (Když si ukradnete kukuřici z pole, bude se vařit o dost déle.)
Plátky slaniny rozkrájejte napůl a na pánvičce bez oleje osmahněte z každé strany do barevného odstínu, který se vám líbí.
Na omáčku promíchejte všechny přísady (česnek prolisujte nebo nastrouhejte nadrobno), osolte a opepřete podle chuti.

Ať vám chutná tak jako mně!



Žádné komentáře:

Okomentovat