Na 1 placku budete potřebovat (přičemž sníte tak jednu až dvě):
- 2 plátky těsta malsouka (přesně takhle balení 10 kousků vypadá a koupíte ho třeba ve Farah v Myslíkově)
- 3 lžičky tuňáka z konzervy (vymačkaného od šťávy/oleje)
- 2 - 3 lžičky nadrobno nasekané petrželky nebo kaparů (i když, jak vidíte na fotce, já to s tím "nadrobno" moc nepřeháněla)
- sůl, pepř
- 1 lžičku harisové pasty (klidně i více, jestli to máte rádi horké)
- lžičku parmezánu nebo podobného sýra (nastrouhaného)
- olej na smažení (3 lžíce)
Placky chystejte, když už máte na pánvičce rozpálený olej, protože se rychle promáčí. Nachystané je přehněte napůl a opatrně přemístěte na pánvičku (pozor, aby byla dostatečně velká). Smažte asi 3 minuty na každé straně, raději na mírném ohni, aby se vevnitř prosmažilo vajíčko. Okraje těsta se většinou nejí, chutnají přibližně jako prosmaženej papír (kterej jsem teda nikdy nejedla, takže nevím...).
Opakujte dle chuti a hladu strávníků.
Dobrou chuť a dejte vědět, jestli jste vyzkoušeli!
Žádné komentáře:
Okomentovat