pátek 22. července 2011

Tuniský brik

Tenhle recept je 100% originál od jedné tuniské rodiny. Moje bývalá kolegyně ho překřtila na "infarkt na talíři"... asi proto, že je docela dost smažený. Ale dobrý! A hlavně, narazíte na něj v každém zaplivaném tuniském bistru, takže si doma můžete vytvořit lehce exotickou atmosféru.
Na 1 placku budete potřebovat (přičemž sníte tak jednu až dvě):
  • 2 plátky těsta malsouka (přesně takhle balení 10 kousků vypadá a koupíte ho třeba ve Farah v Myslíkově)
  • 3 lžičky tuňáka z konzervy (vymačkaného od šťávy/oleje)
  • 2 - 3 lžičky nadrobno nasekané petrželky nebo kaparů (i když, jak vidíte na fotce, já to s tím "nadrobno" moc nepřeháněla)
  • sůl, pepř
  • 1 lžičku harisové pasty (klidně i více, jestli to máte rádi horké)
  • lžičku parmezánu nebo podobného sýra (nastrouhaného)
  • olej na smažení (3 lžíce)
Placky sloupněte z fólie, kterou jsou podložené, a položte na sebe tak, aby se zcela překrávaly. K prostředku udělejte kolečko z harisy, kolem udělejte "hráz" z tuňáka, posypte petrželkou nebo kapary, doprostřed hráze rozklepněte vejce, trošku osolte, opepřete a posypte sýrem.


Placky chystejte, když už máte na pánvičce rozpálený olej, protože se rychle promáčí. Nachystané je přehněte napůl a opatrně přemístěte na pánvičku (pozor, aby byla dostatečně velká). Smažte asi 3 minuty na každé straně, raději na mírném ohni, aby se vevnitř prosmažilo vajíčko. Okraje těsta se většinou nejí, chutnají přibližně jako prosmaženej papír (kterej jsem teda nikdy nejedla, takže nevím...).
Opakujte dle chuti a hladu strávníků.

Dobrou chuť a dejte vědět, jestli jste vyzkoušeli!



Žádné komentáře:

Okomentovat