Pro 2 - 4 osoby budete potřebovat:
- půlku květáku (vařený, využiju zbytky od oběda)
- 10 rajčat (když jsou dobrá) nebo cca 25 malých cherry rajčátek
- půlku kelímku bílého jogurtu
- 1 - 2 lžičky dijonské hořčice
- česnek podle chuti (pro mě 5 větších stroužků)
- sůl, pepř
Vařený květák (postup) v misce nakrájíme na menší kousky. Rajčata nakrájíme na kousky. Jogurt smícháme s hořčicí a nastrouhaným/prolisovaným česnekem, promícháme, dle chuti osolíme a opepříme.
Jíst ho můžete s bramborovými penízky (syrové brambory dobře omyjeme, nakrájíme - i se slupkou - na cca centimetrová kolečka, dáme na plech vyložený pečicím papírem, posypeme solí a kmínem a v troubě rozpálené na 200 ° pečeme dozlatova, asi 15 - 20 minut) nebo s pečivem. Nebo jen tak.
Salát není fotogenický, proto nefotím.
Ale dobrej je!
Tak dobrou chuť a dejte vědět, jak se vám povedl!
Žádné komentáře:
Okomentovat