středa 29. června 2011

Letní ovocný koláč

Samozřejmě, že letní ovoce je nejlepší syrové. Ale když už vám leze i ušima (nebo třeba nejíte angrešt, jako já), zapečte ho do snadného jogurtového dezertu. Rychlý a dobrý!
Inspirace pochází z Apetitu (květen 2010).
Na koláč z kulaté formy budete potřebovat:

  • 1 kelímek (150 g) bílého jogurtu (nejlépe smetanového)
  • 1 kelímek celozrnné mouky (hladké nebo polohrubé)
  • půl kelímku třtinového cukru (nebo obyčejné bílé krupice)
  • polovinu kypřícího prášku (tj. 6 g)
  • polovinu kelímku rozpuštěné Hery (stačí nechat rozpustit přibližně 50 g, tj. pětinu kostky)
  • ovoce dle libosti (když budete dávat ovoce, které pouští šťávu, nedávejte ho moc, koláč by se rozblemptal) - já použila angrešt, maliny a kousek nektarinky, který se tvářil dost nešťastně
  • na drobenku:
    • 100 g celozrnné mouky
    • 80 g Hery
    • 80 - 100 g cukru (více dávejte v případě, že máte kyselejší ovoce, jako je třeba angrešt)
Troubu předehřejte na 180 stupňů. Formu vymažte trochou tuku a vysypte moukou. Všechny ingredience na těsto (kromě ovoce) smíchejte v míse dohromady. Nalijte do formy, rozetřete a posypte ovocem. Ingredience na drobenku v míse sežmoulejte dohromady a posypte jí koláč s ovocem.
Pečte asi 30 minut.
Snadno to nejen vypadá, ale snadné to vážně je! Koláč bude hotový ein zwei.
Tak dobrou chuť a dejte vědět, jak se vám povedl!


Žádné komentáře:

Okomentovat