Jediné, na co je potřeba myslet, je, že si polotovary musíte připravit předem.
Pro 2 osoby budete potřebovat:
- 5 středně velkých nových brambor
- 2 mladé cibulky včetně nati
- kmín a sůl na brambory
- hořčici (cca 1 - 2 lžíce)
- bílý jogurt (cca 2 lžíce)
- maso na steaky (já dneska měla vepřový minutkový steak na plastovém tácku ve fólii)
- sůl, pepř, koření na steak (pro mě Smoked paprika with sweet red pepper & thyme od M&S)
- olivový olej na marinádu
Předem si připravte i steak do marinády: jednotlivé kousky masa osolte, opepřete a posypte kořením vlastního výběru. Zalijte cca 3 lžícemi olivového oleje a olej ještě trochu vmasírujte do masa (vidličkou, ale můžete i rukou, pokud k vaření chcete přistupovat opravdu zodpovědně a s láskou!). Maso nechte alespoň 1 hodinu uležet v ledničce. Přibližně stejnou dobu budou chladnout i brambory.
Po uplynutí jedné hodiny smíchejte brambory v misce s bílým jogurtem a hořčicí (můžete i v jiném poměru, než radím já), přidejte cibulku nakrájenou na asi půlcentimetrové špalíčky, případně opepřete. Dejte ještě na chvíli do lednice, než usmažíte steak.
Maso smažte na rozehřáté pánvi, nepřidávejte už další olej než ten, ve kterém jste maso marinovali. Při výšce plátku 1 - 2 centimetry by vepřové maso mělo být propečené po 5 - 8 minutách (průběžně obracejte).
Dobrou chuť a dejte vědět, jak se vám povedly!
Ahoj Baro,
OdpovědětVymazatmohla bys mi prrosim napsat, zajima me moznost spoluprace s bio.cz
Petr
http://cz.linkedin.com/in/petrbase
jeste email petr@bio.cz
OdpovědětVymazat