Na menší pekáček (25 x 30 cm) budete potřebovat:
- 60 g kakaa holandského typu (kakaa na vaření)
- 1 lžičku mletého hřebíčku (který věčně nemůžu sehnat, a protože jsem nebyla schopna si pořídit hmoždíř, drtím hřebíček vcelku válečkem na dřevěném prkýnku)
- 3 lžičky mleté skořice
- 1 muškátový oříšek, nastrouhaný (asi 4 lžičky)
- 100 g másla
- 220 g třtinového cukru
- 3 vejce
- 180 g hladké pšeničné nebo celozrnné pšeničné mouky
- polovina sáčku kypřícího prášku
- poleva
- 80 g másla
- 80 g moučkového cukru
- 2 vrchovaté lžičky Solamylu (škrobu)
- 2 lžíce kakaa na vaření
- 2 lžíce studeného mléka
- kokos na posypání
Pekáček vyložte pečícím papírem, nalijte do něj rovnoměrně těsto a pečte 20 - 25 minut. Zkoušku upečenosti provedete zapíchnutím špejle doprostřed, musí být suchá.
Na polevu v kastrolku rozpusťte máslo s cukrem, přidejte kakao, mléko a škrob. Vymíchejte do hladka, aby byla poleva lesklá. Nechte trochu ustát, aby lehounce ztuhla, pak jí potřete perník a posypte kokosem.
Dobrou chuť! Je docela jednoduchý, tak se snad povede :-)
Navíc - domácí čokoládová poleva je fakt dobrá a hlavně: neláme se.
Žádné komentáře:
Okomentovat