Ona je totiž na pohled fakt krásná, zvlášť, když máte domácí vajíčka a vybarví se vám hezky do žluta.
A protože je tak moc jednoduchá, přináším návod, aby si i můj nekuchař mohl připravit hezkou večeři, když nejsem doma.
Základní recept pro jednoho strávníka:
- 2 vejce
- 1 rajče
- sůl, pepř dle chuti
- menší hrst čerstvých lístků bazalky (nebo petrželky, nebo koriandru)
- lžíce olivového oleje
V misce nebo větším hrníčku vidličkou rozšlehejte 2 vejce, přidejte 1 rajče nakrájené na kostičky (cca 1x1x1cm), vmíchejte bylinky a osolte a opepřete by voko (spíš míň než víc).
Směs nalijte na pánev, smažte asi 3 minuty. Pak přendejte do trouby (v pánvi) a pod grilem nechte asi dalších 5 minut, aby se zapekla i seshora.
Hotovo!
Minule jsem měla rozdělanou konzervu tuňáka a ten se taky moc osvědčil, takže klidně do směsi můžete přimíchat jednu lžíci odkapaného tuňáka (to jsou na fotce ty kousky).
Variací je plno, ale pro mě je chuť zapečených čerstvých rajčat a bazalky bez žádných dalších maškarád prostě ta nej.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat