úterý 21. června 2011

Kulaté caprese

Kulinář i gastrosexuál vám nejspíš řeknou, že nejlepší caprese je z buvolí mozzarelly.
Když zrovna máte doma zotarellu, výborná rajčata a kvalitní olivový olej, myslím, že si taky pochutnáte.
Na caprese potřebujete:
  • rajčata (dle počtu osob a velikosti hladu)
  • mozzarellu (viz výše)
  • olivový olej
  • pepř, sůl
  • čerstvou bazalku 
Většinou narazíte na rajčata i mozarellu nakrájené na plátky, běžně tak caprese taky připravuju, ale dnes jsem doma měla malé mozzarellové kuličky, a proto jsem si pohrála s tvary (a pak s focením).
Zalijete olejem, osolíte (nejlépe krystalky mořské soli), opepříte čerstvě namletým pepřem a posypete lístky čerstvé bazalky.
Nejlepší je s topinkami pečenými nasucho nebo s čerstvým křupavým pečivem.
Dobrou chuť!
 (Caprese se vám musí povést, i kdybyste nechtěli, tak se snad ani neptám ;-))



Žádné komentáře:

Okomentovat