sobota 17. května 2014

Hovězí nudličky se zeleninou (BLL)

Před rokem jsem sacharidy (hlavně chleba) vyměnila za bílkoviny - a to mě donutilo jíst víc ryb, víc luštěnin, ale dvakrát do týdne si určitě dám i červený maso, vepřový nebo hovězí.
Následující recept může být dobrá rychlá večeře pro deštivý den, jako je dneska - a zbytek si můžete vzít s bezlepkovými nudlemi druhý den na oběd (po vyzkoušení mnohých zejména od king soba u mě vyhrály ty z tmavé rýže s prosem - když je uvaříte opravdu jen 4 minuty, jsou krásně al dente a bez divné pachuti, ne jako mnohé hnusy s přídavkem bramborového škrobu).

Pro základní recept, který má mnoho mnoho obměn, budete na 2 porce potřebovat:

  • 400 g hovězího zadního
  • 1 větší cibuli
  • polovinu brokolice
  • 2 větší mrkve
  • 4 žampiony
  • česnek
  • chilli papričky (čerstvé nebo sušené)
  • pepř
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce rybí omáčky
Nejdříve si nachystejte všechny suroviny. Hovězí nakrájejte na nudličky (1x1x5 cm), cibuli nasekejte na drobno, brokolici promyjte a rozeberte na malé růžičky. Mrkev ostrouhejte a nakrájejte na hranolky, žampiony lehce omyjte a nakrájejte na čtvrtinky. Česneku vezměte dle chuti a nakrájejte ho na plátky.
Na dostatečně velké pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte nasekanou cibuli, česnek a chilli papričky (nadrcené nebo nakrájené nadrobno, když jsou čerstvé). Asi minutu smažte, pak přidejte maso, osmahněte po všech stranách, aby se zatáhlo, přidejte mrkev a brokolici, přilijte rybí omáčku a za víceméně stálého prohazování smažte asi 10 minut. Pak přidejte žampiony a smažte ještě asi dalších 10 minut (může být i míň, když budete mít pocit, že už je maso hotové). Nakonec můžete dle chuti připepřit.

Dobrou chuť a dejte vědět, jestli vám chutnalo!
Hovězí můžete klidně nahradit vepřovým, hovězí vždycky bude trochu tužší.





Žádné komentáře:

Okomentovat