Následující recept může být dobrá rychlá večeře pro deštivý den, jako je dneska - a zbytek si můžete vzít s bezlepkovými nudlemi druhý den na oběd (po vyzkoušení mnohých zejména od king soba u mě vyhrály ty z tmavé rýže s prosem - když je uvaříte opravdu jen 4 minuty, jsou krásně al dente a bez divné pachuti, ne jako mnohé hnusy s přídavkem bramborového škrobu).
Pro základní recept, který má mnoho mnoho obměn, budete na 2 porce potřebovat:
- 400 g hovězího zadního
- 1 větší cibuli
- polovinu brokolice
- 2 větší mrkve
- 4 žampiony
- česnek
- chilli papričky (čerstvé nebo sušené)
- pepř
- 3 lžíce olivového oleje
- 3 lžíce rybí omáčky
Nejdříve si nachystejte všechny suroviny. Hovězí nakrájejte na nudličky (1x1x5 cm), cibuli nasekejte na drobno, brokolici promyjte a rozeberte na malé růžičky. Mrkev ostrouhejte a nakrájejte na hranolky, žampiony lehce omyjte a nakrájejte na čtvrtinky. Česneku vezměte dle chuti a nakrájejte ho na plátky.
Na dostatečně velké pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte nasekanou cibuli, česnek a chilli papričky (nadrcené nebo nakrájené nadrobno, když jsou čerstvé). Asi minutu smažte, pak přidejte maso, osmahněte po všech stranách, aby se zatáhlo, přidejte mrkev a brokolici, přilijte rybí omáčku a za víceméně stálého prohazování smažte asi 10 minut. Pak přidejte žampiony a smažte ještě asi dalších 10 minut (může být i míň, když budete mít pocit, že už je maso hotové). Nakonec můžete dle chuti připepřit.
Dobrou chuť a dejte vědět, jestli vám chutnalo!
Hovězí můžete klidně nahradit vepřovým, hovězí vždycky bude trochu tužší.
Žádné komentáře:
Okomentovat