Na dvě porce budete potřebovat:
- 300 g cherry rajčat
- 1 středně velkou cibuli
- 2 lžíce olivového oleje
- česnek
- sůl
- pepř
- čerstvou petrželku
- bezlepkové nudle
Cibuli nakrájejte nadrobno, omytá cherry rajčata přepulte. Na hlubší pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte cibuli, asi 1 minutu osmahněte za stálého míchání, přidejte cherry rajčata, ztlumte oheň a občas promíchejte. Mezitím si oloupejte stroužky česneku (dle chuti) a nasekejte na plátky. Když už jsou rajčata prohřátá a prosmažená a začínají mít omáčkovou konzistenci, přidejte česnek, a úplně nakonec nasekanou čerstvou petrželku (nejlépe hladkolistou, ale může být i kudrnka), čím více, tím lépe.
O nudlích už jsem psala v příspěvku o hovězích nudličkách, u mě vítězí tmavá rýže s prosem od king soba (ne, není to reklama, prostě jsem jich vyzkoušela hodně a tyhle jsou - pro moje chuťové buňky - nejlepší). Vařte max. 4 minuty.
Dobrou chuť, dejte vědět, jak vám chutnalo!
Žádné komentáře:
Okomentovat