sobota 17. května 2014

Těstoviny se sladkou rajčatovou omáčkou (BLL)

Výjimečně vegetariánské a když bez laktózy, tak i bez většího množství bílkovin (jinak s parmezánem). Ale někdy má prostě člověk chuť na trochu prosluněné Itálie...

Na dvě porce budete potřebovat:

  • 300 g cherry rajčat
  • 1 středně velkou cibuli
  • 2 lžíce olivového oleje
  • česnek
  • sůl
  • pepř
  • čerstvou petrželku
  • bezlepkové nudle
Cibuli nakrájejte nadrobno, omytá cherry rajčata přepulte. Na hlubší pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte cibuli, asi 1 minutu osmahněte za stálého míchání, přidejte cherry rajčata, ztlumte oheň a občas promíchejte. Mezitím si oloupejte stroužky česneku (dle chuti) a nasekejte na plátky. Když už jsou rajčata prohřátá a prosmažená a začínají mít omáčkovou konzistenci, přidejte česnek, a úplně nakonec nasekanou čerstvou petrželku (nejlépe hladkolistou, ale může být i kudrnka), čím více, tím lépe.
O nudlích už jsem psala v příspěvku o hovězích nudličkách, u mě vítězí tmavá rýže s prosem od king soba (ne, není to reklama, prostě jsem jich vyzkoušela hodně a tyhle jsou - pro moje chuťové buňky - nejlepší). Vařte max. 4 minuty.

Dobrou chuť, dejte vědět, jak vám chutnalo!



Žádné komentáře:

Okomentovat