Mouku bych neměla...
Kafe taky moc ne...
A ovocný šťávy, ty jediný jsem opravdu přestala pít.
Ale stejně ve mně ta téměř na den dva roky stará fotka vyvolává takový homy feeling...
Takže lívance:
- hrnek celozrnné mouky
- 1 vejce
- lžíce másla
- půl lžičky skořice
- půl hrnku másla
- lžičku kypřicího prášku
- javorový sirup na polití
- olej na smažení
Máslo dejte rozehřát na pánvičku. V misce smíchejte mouku s kypřicím práškem, přidejte vejce, přidejte mléko, dokud nebude mít těsto takovou polotekutou konzistenci (těžko se popisuje, nemělo by být úplně tekuté, jinak se vám z něj neudělají takové pěkné lívanečky, pokud tedy nemáte lívancovou pánev), vlijte rozpuštěné máslo, přimíchejte skořici (a pro své zdraví udělejte to, že nebudete sladit cukrem).
Na pánev nalijte tenkou vrstvu oleje a naběračkou nalévejte lívance o průměru asi 10 cm (ta konzistence chce trochu cvik, ale to vychytáte).
Smažte z obou stran asi 8 minut celkem.
Dávejte si s javorovým sirupem, a s malinovou marmeládou a jogurtem... Když už, tak už. A k tomu kafe s mlíkem. Jo!
Dobrou chuť všem bez alergií na jídlo.
Žádné komentáře:
Okomentovat