středa 6. července 2011

Bářina masožroutská skoropizza

Dnešní večeře je ultimátní kombinací toho, co mám ráda. V tomhle receptu žádné variace nenajdete, protože i malou změnou by vzniklo úplně jiné jídlo.
Takže - pro dvě osoby:

  • 1 balení listového těsta (rozválené na pečícím papíru)
  • 400 g plechovku krájených rajčat ve šťávě
  • 100 g anglické slaniny na plátky
  • 150 g moravského uzeného na plátky
  • 50 g čedaru
  • česnek (3 stroužky)
  • čerstvá bazalka (hrstka)
  • pepř
  • 1 - 2 mladé cibulky i s natí
  • feferonka
  • zelené olivy
  • kapary
Troubu předehřejte na 180°. Listové těsto rozbalte, s pečícím papírem ho dejte na plech. Pokryjte rajčaty z plechovky. (Nebojte se šťávy, těsto s ní bude vláčné tak akorát.) Posypte česnekem (oloupaným a nakrájeným na plátky) a čerstvou bazalkou. Opepřete čerstvě namletým pepřem. Poklaďte plátky moravského uzeného. Posypte cibulkou nakrájenou na špalíčky silné asi 1 - 2 cm (nezapomněli jste ji umýt, že ne?). Rozložte plátky slaniny. Rozhoďte nastrouhaný sýr (nebo nakrájený na nudličky). Přidejte feferonku nakrájenou na kolečka, olivy a kapary. Dejte do trouby péct na 25 minut. Lehce vystydlé jezte - oh, yes!

Malý pohled na logiku kladení ingrediencí: rajčata jsou samozřejmě vespod, aby se přebytečná šťáva vsákla do těsta. Bazalka a česnek ochucují rajčata, proto přijdou hned na ně. Moravské uzené přijde pod slaninu, protože slanina se tam, kde bude vykukovat, opeče do křupava, zatímco uzené zůstane vláčné. Cibulka by se navrchu mohla připálit, kapary ani olivy se nepřipálí. A sýr udělá tažný kryt. (No, a podle této logiky pracujte s libovolnými ingrediencemi na své vlastní pizze.)

Dobrou chuť! A dejte vědět!



Žádné komentáře:

Okomentovat