Takže - pro dvě osoby:
- 1 balení listového těsta (rozválené na pečícím papíru)
- 400 g plechovku krájených rajčat ve šťávě
- 100 g anglické slaniny na plátky
- 150 g moravského uzeného na plátky
- 50 g čedaru
- česnek (3 stroužky)
- čerstvá bazalka (hrstka)
- pepř
- 1 - 2 mladé cibulky i s natí
- feferonka
- zelené olivy
- kapary
Malý pohled na logiku kladení ingrediencí: rajčata jsou samozřejmě vespod, aby se přebytečná šťáva vsákla do těsta. Bazalka a česnek ochucují rajčata, proto přijdou hned na ně. Moravské uzené přijde pod slaninu, protože slanina se tam, kde bude vykukovat, opeče do křupava, zatímco uzené zůstane vláčné. Cibulka by se navrchu mohla připálit, kapary ani olivy se nepřipálí. A sýr udělá tažný kryt. (No, a podle této logiky pracujte s libovolnými ingrediencemi na své vlastní pizze.)
Dobrou chuť! A dejte vědět!
Žádné komentáře:
Okomentovat